Haartrends mannen

Een kapsel maakt de man. Wil jij een kapsel dat helemaal van deze tijd is? In 2014 zien we onderstaande kapsels veel.

Langere bovenlengte

Kapsels uit de jaren ’50 zijn helemaal in dit jaar. Populair is een langere bovenlengte zodat je een lok kunt creëren. Met dit kapsel kun je alle kanten op. Gebruik bijvoorbeeld de Texture touch van Wella Professionals om de lok in model te brengen. Dit is een sterk definiërende klei waarmee je kunt spelen met style en het haar kan hermodelleren.

Zijscheiding

Nog een jaren ’50 trend die we dit jaar terug zien is de strakke zijscheiding bij de man. Om deze look te creëren heb je stevige producten nodig om te zorgen dat alles op zijn plek blijft zitten. De Sculpt force van Wella bijvoorbeeld. Deze gel zorgt voor een extreme structuur, model en glans zodat je een wetlook kunt creëren. Een andere optie is om een zijscheiding in het haar te laten inscheren.

John Beerens, John Beerens Haarstudio: In 2014 verwacht ik dat we bij de mannen steeds meer een zijscheiding gaan zien. Het haar is aan de zijkanten kort en bovenop langer. De zij- en bovenkant sluiten niet op elkaar aan, wat zorgt voor disconnectie.

Lang haar & de baard

Naast de trend van perfect gestylde kapsels is er ook een tegentrend in opkomst. De lange baarden en lang haar komen namelijk ook weer terug, het mag allemaal! Laat die haren dus maar groeien.

Floor Kleyne, haarstylist Salon B: Als reactie op de korte stoppelbaarden van de afgelopen seizoenen zien we in 2014 een terugkeer naar clean shaven gezichten. Een tegentrend hiervan is de opkomst van extreem lange baarden en lang haar. Als derde trend voor 2014 wil ik de haarlooks met een statement noemen. In deze trend gaat het vooral om sterke vormen, opgeschoren details en veel product in het haar.

Georganiseerde chaos

Mark Melief, creative director Kinki Kappers: We gaan voor een nonchalante look waar de lengtes in zijn totaal weer wat langer worden. Geen strakke lijnen dus maar georganiseerde chaos.

Haartrends vrouwen

Zijscheiding

John Beerens van John Beerens Haarsalon: Voor lente zomer 2014 zien we een verschuiving van de midden scheiding naar de zijscheiding en dan wel in extreme varianten. En verder scoor je dit seizoen goed met mooie grove krullen of golven voor een echt glamorous kapsel.

Paardenstaart

Deze lente en zomer gaan we de lage paardenstaart weer terug zien. De paardenstaart draag je laag in de nek en zorgt voor een strakke look. Maak je coupe af met de Shimmer Delight van Wella Professionals voor perfecte glans.

Warrige vlecht

Vlechten blijven voorlopig nog wel even in! Vooral de warrige vlecht die je aan de zijkant draagt komt weer terug, denk aan de vlecht van Lauren Verster. Het mag allemaal wat losser en warrig.

Lange bob

Nog zo’n hip kapsel voor 2014: een lange bob! Dit kapsel staat vaak lekker vlot. Combineer het net als Jessica Alba met een heel licht ombré haarkleurtje.

Natuurlijke kleuren

Deze lente en zomer zien we de opkomst van de natuurlijke kleuren. Van romige huidtinten tot vervaagde felle kleuren, uitlopend in stonewashed koraal- en bruintinten. Donkerblond, lichtbruin, warm bruin…allemaal kleuren die ook op de catwalks te zien zijn

Dip-dye

De dip-dye en ombré look zagen we al in 2012 en 2013, maar ook in 2014 zullen we deze nog gaan zien. Alhoewel de kleurovergangen veel minder extreem en natuurlijker mogen, dit noemen we de sombré look!Kleurtrend_sombré

Pasteltinten & grijs

De rage van felle kleuren is voorbij, de kleuren mogen vervaagd worden. Denk aan pasteltinten en het zilvergrijs. Dit soort haarkleuren zijn super als je jong bent en niet bang om op te vallen. Wel vergt een dergelijke kleur veel onderhoud!